Chell

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
Chell Portal 2-pelissä.
You really are doing great... Chell.
GLaDOS

Chell on päähenkilö kummassakin Portal ja Portal 2-pelissä. Hänen menneisyydestään tiedetään vain vähän, sillä hänen tiedetään vain olevan hylätty heti hänen synnyttyä ja että hänellä on itsepäinen halu elää. Hän kantaa mukanaan vain kannettavaa portaalilaitetta, kun hän yrittää päästä vapauteen.

Historia

Suurin osa Chellin historiaa pysyy mysteerinä. Portal 2-pelin ajan GLaDOS useita kertoja, että Chell oli hylätty heti hänen synnyttyä ja että hänet adoptoitiin myöhemmin, vaikkakin GLaDOSin kertomusten uskottavuus on tulkittavissa monella eri tapaa. Monet GLaDOSin kommentit Portal 2-pelissä ja Portalin myöhemmissä vaiheissa ovat yrityksiä vähätellä, ärsyttää tai harhauttaa Chellia pääsemästä tavoitteeseensa, joten kertomukset adoptiosta ovat avoimia keskustelulle.

Galleria

Triviaa

  • Yksi Tuo tytär töihin -päivä tiedetapahtuman osaanottajan näytetyö Portal 2-pelissä on allekirjoitettu "by Chell"; tämä viittaa siihen, että Chell oli jonkun Aperture Science-työntekijän tytär. Näytetyö on aloittanut kasvunsa perunasta ja se on ollut vuorovaikutuksessa "isän töistä käyttämän elementin kanssa" ja se on kasvanut hallitsemattomiin mittasuhteisiin ja juurtunut kiinni rakenteisiin.
  • Portal 2-pelin lopun Tykkioopera mainitsee Chellin nimeltä, kutsuen häntä "cara mia" – "minun kultaseni" italiaksi. Tämä viittaa syvempään yhteyteen Chellin ja GLaDOSin välillä kuin aikaisemmin on uskottukaan[1]
  • Chellin mallina toimii näyttelijä Alésia Glidewell.
  • Chellin piti aiemmin olla toinen pelattavista hahmoista yhteistyöpelissä, mutta myöhemmin hänen tilalleen vaihdettiin P-Body.

Lähteet