Kannettava Portaalilaite

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search


The Device is now more valuable than the organs and combined incomes of everyone in Subject Hometown Here
GLaDOS
Portalin Portaaliaseen malli.

Aperture Sciencen Kannettava Portaaliase (tunnetaan myös nimillä Portaaliase tai ASKPL) on kokeellinen työkalu, joka on suunniteltu asettamaan kaksi portaalia, joiden läpi voi kulkea. Tämä on pelaajien päätyökalu, joilla he selvittelevät Testikammioita.

Yleiskatsaus

Kannettava Portaalilaite on suunniteltu luomaan ja asettamaan portaaleita mille tahansa liikkumattomalle valkoiselle pinnalle, joka on tarpeeksi tasainen ja suuri. Kun laitteella ammutaan, värillinen ammus lähtee lähetinosasta liikkeelle. Jos ammus osuu sopivalle pinnalle, vaastaavanvärinen portaali tulee luoduksi osumapaikkaan. Jos toisenvärinen portaali on jo luotu, nämä kaksi portaalia linkittyvät toisiinsa. Jos samanvärinen portaali on jo luotu, aikaisempi portaali sulkeutuu ja uusi avautuu. Tämä rajoittaa pelaajan käytössä olevien portaaleiden määrää kahteen portaalin kerrallaan. Laitteen lasiosa ja päällä oleva valo hehkuvat viimeksi ammutun portaalin värillä.

Kannettavalla Portaalilaitteella on myös kyky nostaa ja muotoilla esineitä sen edessä samoin, kuten Painovoima-aseella Half-Life-sarjassa. Kun esinettä pidellään, painamalla ensisijaista ammuntanappia esine heitetään hyvin lyhyen matkaa eteenpäin, kun taas toissijainen ammuntapanappi pudottaa esineen.

Portal 2

Kannettava Portaalilaite Portal 2-peli käyttäytyy hieman erilaisesti kuin Portalissa käytettävä laite. Huomattavimmat erot ovat uudet äänet ja animaatiot ammuttaessa ja nopeampi portaalin tartunta oletuksena. Lisäksi Portaalilaitteeseen lisättiin animaatioita ja hiukkasefektejä liikkuville portaaleille ja venytettäville esineille[1];. On kuitenkin mahdollista käyttää esineiden vapaata pyörittämistä konsolikomentojen avulla. Jäljellä olevat toiminnat ovat käytettävissä vain ainoastaan Razer Hydra-ohjaimella, joka antaa pelaajan hallita esineitä paremmin. Portal 2 Portaalilaitteesta puuttuu pienen töyhtäisyn ominaisuus, joka olisi käytettävissä ensi- ja toissijaisella ammuntanapilla.

Galleria

Lähteet