Frankentykki

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
The Defective Turret
For god's sake, you're BOXES with LEGS! It is literally your only purpose! Walking onto buttons! How can you not do the one thing you were designed for?

Frankentykki on Aperture Sciencen raskaan varastokuution ja tykin risteytymä, jonka Wheatley kehitteli pelissä Portal 2.

Yleistä

Wheatley loi Frankentykit, koska hänellä oli puutetta koehenkilöistä, ja suunnitteli kuution, joka voisi kävellä itsestään painamaan painikkeita. Kuitenkin käy ilmi että hänen luomansa olennot ovat hyödyttömiä tarkoitukselleen ja vain vaeltelevat ympäriinsä eivätkä pysy kunnolla pystyssä. Frankentykkien esittelyn jälkeen, ne korvaavat normaalien kuutioiden paikan. Ainoa suuri ero on se että Frankentykit lähtevät liikkelle, jos se on asetettu oikein päin. Tämä saattaa olla riesa Wheatleyn testikammioissa, mutta ongelman voi ratkaista asettamalla Frankentykin selälleen.

Triviaa

  • Toisin kuin normaalit tykit, Frankentykit päästelevät erikoisia viserryksiä, vaikka ne kuulostavat nopeutetuilta äänirepliikeiltä, jotka kääntyvät suunnillen lauseiksi "Anna minun miettiä tätä.", "Mitä sinä teet?", "Ylös!", "Voisitko pistää minut alas!"
  • Jos Frankentykki on oikein päin, se yrittää tulla tönimään Chelliä.
  • Kun Frankentykin nostaa, se työntäytyy "kuoreensa" niin kuin erakkoravut tekevät. On myös mielenkiintoista huomata että Frankentykin liikkuminen muistuttaa hyvin paljon erakkoravun liikkumista.
  • Toisin kuin normaalit tykit, Frankentykkiä ei voi tuhota laaserilla, mahdollisesti siksi koska Wheatley on tehnyt niistä tuhoutumattomia.

Katso myös