Yhteistyöpeli

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
Atlas ja P-body, yhteistyörobotit, Portal 2-pelissä
Ha ha ha ha ha. Did I tell you the one about the turned-off reassembly machine?
GLaDOS

Yhteistyötestaussuunnitelma, tai Yhteistyöpeli, on erillinen pelimoodi, jossa kaksi pelaajaa voivat liittyä ja osallistua testikammioihin, jotka ovat suunniteltu kaksinpeliä varten. Pelaajat ottavat joko Atlaksen, lyhyeen ja sinisen botin, tai P-bodyn, ohuen ja jäntevän botin, osan. Kumpikin botti omistaa oman Kannettavan Portaalilaitteen, joiden portaalit ovat eri värisiä. Portaalit pystyvät ylläpitämään asioiden kulkua, vaikka menisikin partnerin portaalin läpi, joka on joissain kammioissa pakollistakin. On olemassa viisi rataa, jossa jokaisessa on useita testikammioita, jotka testaavat molempien pelaajien kykyä ratkaista erilaisia ongelmia tilanteen mukaan. Jokainen testikammio tulee vaikeammaksi edellisestä ja viimeinen testi sijoittuu virallisen Aperturen testilaitosten ulkopuolelle. Näissä testeissä pelaajia testataan ja heidän on käytettävä jokaista tiedonpalasta, jotka ovat opittu edellisissä testeissä. Viimeinen testikammio jokaisessa radassa, poislukien viidennen radan, pelaajien täytyy mennä ulos ja etsiä tietynlainen DVD-soittimeen laitettava levy. Kun se löytyy ja laitetaan DVD-soittimeen, pelaajät kuulevat pari repliikkiä GLaDOSilta ennenkuin ne räjähtävät väkivaltaisesti, sillä se on ainoa tapa päästä pois testikammiosta. Radan selvitettyä pelaajat palaavat Keskukseen. Testauksen aikana GLaDOS sanoo ajoittain pari sanaa, jossa hän joko päivittelee tai huomauttaa heidän pienistä virheistään. Hän jopa yrittää rikottaa heidän ystävyyden syyttelemällä aina jompaa kumpaa. Jos pelaaja seisoo GLaDOSin kameran lähistöllä ja esittää jonkin eleen, GLaDOS huomaa sen ja eleestä riippuen kommentoi elettä tai käyttäytymistä. Pelaajien ei tarvitse pelätä kuolemista testien aikana, sillä se on melko yleistä koneiden maailmassa. Jos pelaaja kuolee, toinen pelaaja saa ilmoituksen, että pelaaja on kuollut ja myös minne hän kuoli. Kuollut pelaaja luodaan uudelleen hetkeä myöhemmin kokoamiskoneen rännistä valmiina uuteen yritykseen. Pelaajilla on äärettömän monta elämää ja GLaDOS kommentoi jokaista kuolemaa joko kuivalla huumorilla tai ärtyneisyydellä. Pelaajien edetessä he kulkevat tarkistuspisteiden läpi, jotka johtavat testikammion seuraavaan osaan. Tarkistuspisteet antavat kuolleille pelaajille myös uuden aloituspaikan, jotta kulkemiseen kulutettu aika lyhenisi seuraavaan testikammioon mennessä.

Radat

Rata yksi: Tiimihenkeä

Tämä on yksi ensimmäisistä pelattavista radoista, kun pelaaja saapuu Keskukseen. Muut radat ovat suljettuina, kunnes tämän radan tasot ovat suoritettuna. Tässä radassa pelaajille annetaan perustestejä, joissa korostuu parityöskentely portaaleiden ja osoittimen (työkalu, jolla pelaajat voivat kommunikoida ilman tekstiä tai ääntä) käyttö. Osoittimia on erilaisia yksinkertaisesta "Katso"-osoittimesta "Ajastin"-osoittimeen, jota voidaan käyttää helpottamaan ajastettuja toimintoja tehokkaasti.

Rata kaksi: Massa ja nopeus

Ensimmäisen radan selvitettyä, tämä rata avautuu pelaajille, jotta testaus jatkuisi. Tämä kammio käyttää portaaleiden vaikutusta, kun esine, jolla on massaa ja nopeutta menee portaalin läpi. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajien täytyy käyttää molempia hyväkseen, jotta he läpäisisivät radan.

Rata kolme: Kovat valopinnat

Tämä kurssi avautuu, kun toinen rata on suoritettuna. Tässä radassa pelaajien täytyy käyttää hyväkseen Kovia valopintoja päästäkseen testikammioissa kulkemiseen toimia seininä toisissa kammiossa puolustusmekanismina tai luovana tapana pysäyttää vaaraan meneminen.

Rata neljä: Kulkutunnelit

Tämä rata avautuu kun kolmas rata on suoritettuna. Tässä radassa pelaajien täytyy käyttää hyväkseen Valosiltoja ja Kulkutunneleita, jotta he selvittäisisivät testikammiot. Radassa on myös aikaisempien ratojen elementtejä, tehden siitä vaikeamman pelaajien etenemisen kannalta.

Rata viisi: Liikkuvuusgeelit

Tämä viimeinen rata avautuu, kun neljäs rata on suoritettuna. Aloitettaessa GLaDOS kertoo testauksen syyn ja mikä heidän oikea tarkoitus on. Pelaajat pudotetaan lopetettuun Aperturen testauspalloihin, joita kohdataan myös yksinpelissä, ja heidän täytyy käyttää kaikkia edellisissä testikammioissa tutuksi tulleita elementtejä uusien Geelien kanssa, jotka löytyvät radalta. Viimeinen rata on erittäin vaikea ja se vaatii molempien pelaajien toimimista oikeana tiiminä. Viimeinen testikammio pysähtyy suureen holvioveen, jonka takana on jäädytettyjä ihmisiä. Molempien pelaajien täytyy tehdä jokin ele, jotta ovi avautuisi.

Rata kuusi: Haastavat kammiot

On olemassa todisteita pelin sijaintikansioissa, että pelissä oli kuudes kaksinpelirata Portal 2:n kehityksen aikana: Haastavat kammiot. Valve on kertonut, että tulevassa lataussisällössä, haastavat testikammiot otetaan käyttöön molemmissa Portal 2:n osissa, yksin- ja kaksinpelissä. Tietoa siitä, miksi kammiot eivät olleet pelattavissa Portal 2 julkaisun aikaan, ei ole.

Galleria

Asiaan liittyvät saavutukset

Portal 2

Pelastit tieteen
Pelastit tieteen
Selvitä kaikkien yhteistyöratojen kaikki testikammiot
Tiimipeliä
Tiimipeliä
Selvitä kaikki Tiimipeliä-yhteistyöradan testikammiot
Kolmoiskruunu
Kolmoiskruunu
Selvitä 3 yhteistyökammiota Massa ja nopeus -radalla käyttäen jokaiseen enintään 60 sekuntia
Elää mä sain
Elää mä sain
Selvitä rata 4 ilman, että sinä tai yhteistyökumppanisi kumpikaan kuolette
Kivi-Portal-sakset
Kivi-Portal-sakset
Voita 3 kivi-paperi-sakset yhteistyöpeliä putkeen
Portaaliopettaja
Portaaliopettaja
Yhteistyöpelin läpäisseenä suorita Kalibrointirata kaverin kanssa, joka ei ole aiemmin pelannut peliä
Uhanalaisten portaalien ystävä
Uhanalaisten portaalien ystävä
Selvitä Kovat Valopinnat -yhteistyöradan kammio 3 luoden vain 5 portaalia
Kolmen kopla
Kolmen kopla
Etsi piilotettu apukuutio yhteistyökammiosta
Esteiden ohi
Esteiden ohi
Selvitä kaikki Kulkutunneli-yhteistyöradan testikammiot
Narbacular Drop
Narbacular Drop
Luo elehtivän kumppanin alle portaali yhteistyötilassa
Rautainen ote
Rautainen ote
Älä pudota kuutiota Massa ja nopeus -yhteistyöradan kammiossa 6
Ylävitoset
Ylävitoset
Juhli yhteistyökalibroinnin onnistumista
Eloisa kahdeksikko
Eloisa kahdeksikko
Tee kaikki 8 elettä omasta tahdostasi yhteistyöpelissä
Enemmän kuin ystäviä
Enemmän kuin ystäviä
Halaa kolmea eri henkilöä kaverilistaltasi yhteistyöpelissä
Neljän renkaan sirkus
Neljän renkaan sirkus
Kulje yhteistyötilassa 4 eri portaalin läpi koskematta maahan
Tyhjä ele
Tyhjä ele
Pudota elehtivä yhteistyökumppanisi mönjään poistamalla hänen allaan oleva silta
Itseluottamus kasvaa
Itseluottamus kasvaa
Selvitä kaikki Massa ja nopeus -yhteistyöradan testikammiot
Katsoa saa vaan ei koskea
Katsoa saa vaan ei koskea
Tanssi valosillan takana olevan tykin edessä yhteistyötilassa
Sillanrakentaja
Sillanrakentaja
Selvitä kaikki Kovat Valopinnat -yhteistyöradan testikammiot
Ongelmia kerjäämässä
Ongelmia kerjäämässä
Pilkkaa GLaDOSia kameran edessä kaikilla viidellä yhteistyöradalla
Ilmanäytös
Ilmanäytös
Tee yhteistyötilassa kaksi ilmaelettä, ennen kuin kosketat maata