Cave Johnson

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search


Cave Johnsonin muotokuva
I'm Cave Johnson. I own the place.
Cave Johnson

Cave Johnson Aperture Sciencen perustaja. Se kehittyi heti Aperture Science Innovatorsin jälkeläiseksi. Hänet mainittiin ohimennen Portalissa ja sen jälkeen hänestä annettiin lisätietoja Portal ARGssa, ennenkuin hänestä tuli merkittävin henkilö Portal 2-pelissä. Hänet tunnetaan ääninauhoitteista, joita pelaaja kuulee pelin aikana. Hänen nykyinen sijainti ja olotila on tuntematon, oletetaan kuolleeksi.

Cave Johnsonin äänenä toimii amerikkalainen näyttelijä J. K. Simmons.

Historia

Suihkuverhot

Vuonna 1953 Cave Johnson perustaa Aperture Fixturesin, suihkuverhovalmistustehtaan. Tämä on Aperture Sciencen esiaste. Hän valitsi nimen, koska 'se saa verhot kuullostamaan hygieenisemmiltä'. Miljardööri hänestä tuli saatuaan sopimuksen valmistaa koko USAn armeijalle suihkuverhoja.

Aperture Science Innovators

Hänen tieteisurallaan hän kutsui varakkuuden tai vallan eliittejä liittymään hänen yritykseen tulla tieteen tulevaisuudeksi. Hän kutsui luokseen myös järkeviä henkilöitä, kuten Caroline, ja myös niitä joilta puuttui maalaisjärkevyys tieteen vaaroja kohtaan. Useimmat hänen ideoistaan oli villejä ja vielä useammin tappavia. Jotkin kokeilut sisälsivät koehenkilöiden veren korvaamista bensiinillä ja jotkin kokeet altistivat koehenkilön suihkumoottoreille alentaakseen ihmiskehossa olevan veden tasoa, koska sitä näytti olevan 'liikaa'. Useimmat hänen hulluista ideoistaan olivat lopulta massiivisia epäonnistumisia, jättäen ainoastaan muutaman mahdollisesti hyvän idean jäljelle, kuten geelit jotka tulevat käyttöön pelin myöhemmissä tasoissa.

Aperture

Perustamisen aikaan Aperture Science Innovators oli luonut Aperture Sciencen Kannettavan Kvanttitunnelointilaitteen, joka oli Chellin nykyisin käyttämän kannettavan portaalilaitteen prototyyppi. Näytti siltä, että Aperture oli jo aloittanut täydellisen portaaliteknologian luomisen, mutta se ei ollut valmis maailmalle julkaisuun, koska hän ajatteli, että se voisi tehdä jotain muutakin kun vain portaaleja. Teknologia oli tietenkin epäkäytännöllistä ja kömpelöä yhdistettynä Caven villeihin innovaatioihin. 70-luvun aikana Aperture Sciencesta oli tullut vain 'Aperture', sillä uusi kilpailija, Black Mesa, astui markkinoille raivostuttaen Caven täydellisesti. Näihin aikoihin Carolinesta tuli sihteeri ja näin myös suurempi osa Caven elämää. Myös näihin aikoihin Cavesta tulee kasvavaan tahtiin epätoivoisempi hänen jatkaessaan taistelua urastaan ja yhtiön tulevaisuudesta. Uusien koehenkilöitä houkutellakseen hän aloittaa lisäpalkkioiden tarjoamisen.

Aperture Laboratories

Katso myös: Aperture Science

Johonkin aikaan 80-luvulla, Cave Johnson nimesi yhtiön Aperture Laboratoriesiksi, ja tämä tunnettaisiin myös pitkälle tulevaisuuteen. Kuitenkin, koehenkilöiden lukumäärän hiipuessa vuosien myötä, tilanne eteni siihen pisteeseen, että työntekijöiden ja sattumanvaraisten vastaantulijoiden oli osallistuttava testeihin. Teknologia oli edistynyt harppauksin ja robotit alkavat korvata ihmistyöntekijöitä. Samaiset työntekijät joutuvat siten Caven visioiden uhreiksi.

Viimeisinä päivinään hän kertoo yrittäneensä ostaa lukuisia "kuukiviä". Kuitenkin, hänen viimeiset nauhoitteet viittaavat siihen, että hänen hankkimansa kuukivet ovat saaneet hänet sairastumaan vakavasti. Hän selittää, että yhdessä hänen villeimmistä ideoistaan hän murskasi kuukiviä yhteen tieteen nimissä, jotta he saisivat kehitettyä uudenlaista ainetta, muuntogeeliä. Nimi geelille tulee siitä, että se toimii erinomaisena portaalijohtimena muuntamalla materiaalin pintaa siten, että siihen tarttuisi portaaleja. Mutta hänen sairautensa pahentuessa ja lääkkeiden puuttuessa, hän päättää asettaa 'muuntogeelille' uuden tarkoituksen, joka parantaisi hänet.

Kun toive lääkkeestä alkaa hiipua, hän ohjeistaa mekaanikkojaan aloittamaan tekoälyn (AI) ja aivojen kartoituksen tutkimisen siinä toivossa, että hänen aivonsa saataisiin ladattua tietokoneelle. Hän toteaa, että "tätä olisi pitänyt tehdä 30 vuotta sitten". Hän sanoo myös, että jos hän kuolee ennenkuin teknologia on julkaistuna, hänen sihteerinsä, Caroline, ottaa koko Aperture Sciencen johtoonsa. Cave arvelee hänen ensin kieltäytyvän tai hän ei usko pystyvänsä siihen, mutta Cave käskee "Pakottakaa hänet siihen, jos on pakko". Emme saa tietää mitä hänelle sitten tapahtuu, mutta hänen oletetaan kuolleen sairauteensa ja loppujen lopuksi, tieteeseen.

Viitteet

Portal

Katso myös: Portal

Portalin tapahtumissa, kun Chell on pakenemassa ensimmäisen kerran, jokapuolelta laitosta löytyy niinsanottuja "Rattmann Nests" (suom. Rattmanin Pesiä). Yhdessä niistä on useita kuvia pukumiehestä, jolla on pieni Apukuutio naamnsa päällä ja yhden kuvan vieressä sanat: "Our Founder" (suom. Meidän perustajamme). Rattmannin hullujen piirrustusten alla on käyttäjätunnukselta ja salasanalta näyttävät tiedot, jossa käyttäjätunnuksena on "cjohnson" ja salasanana "tier3", joka siis viittaa itse Cave Johnsoniin. Myöhemmin huomattiin, että tätä voidaan käyttää Aperture Sciencen omalla nettisivulla, antaen hieman enemmän tietoa Aperture Sciencen synkästä historiasta..

Ensimmäinen Portal 2 ARG

Lisätietoja Portal 2-pelin taustasta annettiin Portal 2 ARGssa, joka tapahtui maaliskuussa 2010. Niissä muistilapuissa Cave Johnsonin elämä, kuin myös Aperturen historia näyttää hyvin erilaiselta Portal 1 nähden. Niistä voitiin arvailla Aperturen historiaa, jota esiteltiin Portal 2: kaikkein huomattavimmin, jotkin ARG-tekstilöydoksistä on kirjoitettu Cave Johnsonin kuoleman jälkeisiin muistioihin, vihjaisten Johnsonin olevan ladattuna johonkin AIhin, kuten Caroline lopullisessa pelissä.[1]

Galleria

Triviaa

  • Aikaisen kehittelyn aikaan Cave Johnsonin suunniteltiin olevan pelaajan apurina robottisessa muodossa. Tarinan edetessä hän menettäisi kosketuksensa ihmisyyteen ja yrittäisi tulla täysrobottiseksi johtaen robotit vallankumoukseen. Cave olisi sitten kohdannut pelaajan ja tuomitsisi hänet "rikoksista hänen aseveljiään kohtaan" ja hänestä tulisi pelaajan päävihollinen. Caven roolin päävastustajana meni lopulta Wheatleylle.

Katso myös

Lähteet