Geelit

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
Älä sotke päällesi hylkimisgeeliä.
We haven't entirely nailed down what element it is yet, but I'll tell you this: It's a lively one, and it does NOT like the human skeleton.
Cave Johnson

Geelit ovat Portal 2-pelissä käyttöönotettuja mekanismeja. Ne ovat maalin kaltaisia nesteitä, joilla on erilaisia vaikutuksia, kun niitä laitetaan erilaisten pintojen ja esineiden päälle.

Geelit

Hylkimisgeeli

Pääartikkeli: Hylkimisgeeli

Hylkimisgeeli on vaaleansinistä ainetta, joka hylkii esineitä. Pelaaja tai esine, joka aineen pinnalle osuu, hypähtää pois. Hypähdyksen korkeus riippuu pelaajan putoamiskorkeudesta ennen geelipohjaiseen pintaan osumista. Pelaaja voi myös käyttää geelia liikkuakseen edestakaisin kahden yhdensuuntaisten tason kesken pelkän kuljettelun sijaan. Esineet, kuten esimerkiksi Varastokuutio voidaan peittää hylkimisgeelillä, jolloin esineet alkavat pomppia epäsäännöllisesti.

Liukumisgeeli

Pääartikkeli: Liukumisgeeli

Liukumisgeeli on oranssia ainetta, joka huomattavasti nopeuttaa esineen vauhtia ja vähentää liikkuvien esineiden kitkaa pinnoilla, johon sitä laitetaan. Liukumisgeeliin peittyneiden esineiden kitka vähenee myös saaden ne liukumaan.

Muuntogeeli

Pääartikkeli: Muuntogeeli

Muuntogeeli on portaalieita johtavaa valkoista ainetta, jota tehdään murskatuista kuukivistä. Se sallii pelaajan tartuttamaan portaaleita pinnoille, joille portaalit eivät muuten tarttuisi.

Vesi

Vaikka se ei teknisesti olekaan geeli, vesi puhdistaa toisia geelejä pois pinnoista ja esineistä. Sillä ei ole erityisominaisuuksia pelaamiseen liittyen, eikä se jää pintoihin kiinni.

Asiaan liittyvät saavutukset

Vertikaalisesti rajoittumaton
Vertikaalisesti rajoittumaton
Hallitse pomppugeelin käyttö
Valkopesu
Valkopesu
Selvitä ensimmäinen muunnosgeelitesti
Kitkatonta menoa
Kitkatonta menoa
Hallitse vauhtigeelin käyttö
Schrödingerin koppi
Schrödingerin koppi
Ota siniseksi maalattu laatikko kiinni, ennen kuin se koskettaa maata

Galleria

Triviaa

  • Portal 2:sessa testailtiin myös, "Tartuntageelin" mahdollisuutta, mutta siitä luovuttiin kehityksen aikaisissa vaiheissa, koska se sai pelitestaajat potemaan matkapahoinvointia.[1]
  • Hylkimisgeeli oli Aperture Sciencen ensimmäinen yritys luoda hyytelömäistä ruokavaliovastinetta.
  • Kuten opiskelijapelistä nimeltä Narbacular Drop tuli Portal, maalausmekanismia lainattiin opiskelijapelistä nimeltä Tag: The Power of Paint.

Katso myös

Lähteet

  1. Luku 8, sivu 4 kirjasta Portal 2 - The Final Hours.