Lövészrobotok

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
A lövészrobotok csomagolása
Hello friend.
Sentry Turret

A Lövészrobotok a "Portal" sorozat egyik legfontosabb teszakadályaiként szolgálnak. Végtelen tölténnyel vannak felszerelve és nagyon pontosan céloznak, hogy megöljék a látómezejükben lévő tesztalanyokat.

A Lövészrobotok hangját Ellen McLain adja.

Általános

Lövésszrobot

Részletek a következő szócikkben: Sentry Turret
Egy Lövészrobot

A Lövészrobotok kicsi háromlábú robotok a "Portal" sorozat játékaiban . Mozgásképtelennek látszanak, de burkolatukat ki tudják nyitni(a 'karjaikat'), hogy elővegyék triplacsövű fegyverüket. Központi egységük a piros szemük, amely kibocsátja a célzó lézert. Legtöbb esetben a Lövészrobotok hajlamosak nevetségesen sok töltényt tárolni, ami megmagyarázza hogy közel végtelenszer tudnak tüzelni. A "Portal2" Lövészrobotos előzetese szerint, a Lövészrobotok rugós rendszert használnak a lövedék felgyorsítására, a burkolatot is ideértve, ami megmagyarázza hogyan éli túl a játékos a lövést több alkalommal is.

Amikor a tesztalany kikerül látómezejükből, készenléti módba állnak és mozdulatlanok maradnak. Ha visszatérünk látómezejükbe, a Lövészrobotok előhúzzák fegyvereiket, és üdvözlik a szerencsétlen látogatót mielőtt tüzet nyitnak rá. Egy ideig még akkor is lőni fognak ha a célpont meghalt vagy kitért előlük. Ha ez utóbbi bekövetkezik, a Lövészrobotok keresni fogják a tesztalanyt (mozgatják a célzó lézert), majd készenléti módba állnak.

A Lövészrobotokat elkerülni, deaktiválni, vagy elpusztítani számos módon lehet. A legtöbbször használt technika az hogy egyszerűen fellökjük őket, ettől hadonászni(össze-vissza lövöldözni) kezdenek mielőtt kikapcsolnak. De akár fel is vehetjük őket és eldobhatjuk, vagy használhatunk egy másik objektunot hogy fellökjük őket. Emellett, a Discouragement Beams vagy az Anyagmegsemmisítő teret is használhatjuk hogy elpusztítsuk őket. Hosszú "ooowowowowow" hangot hallatnak a egy fizzler grill-be dobjuk őket.

A "Portal"-ban, a Lövészrobotok rálőnek a golyóálló üvegre ha a játékos mögötte van. A "Portal2"-ben, viszont, a Lövészrobotok csak követik a játékost.

Rakéta Lövészrobotok

Rakéta Lövészrobotok

A Rakéta Lövészrobotok különleges ellenfelek melyekkel a Portal végén lehetett találkozni. Ez megjelenik amikor egySzemélyiségi mag kiöltözött Rakéta lövészrobotokkal. Aktivációkor, lassan rácéloz Chell-re(játékos) és egy hangot ad ki mielőtt kilövi a rakétát. A Lövészrobotokkal ellentétben, ezeket a játékos nem tudja feldönteni vagy elpusztítani. A GLaDOS-al való csata során kerülnek elő, a rakétákat portálokkal vissza kell neki küldeni úgy, hogy eltaláljuk személyiségi magja-it hogy leválasszuk őket róla.

A rakétákat Chell el tudja téríteni hogy betörje az Enrichment Center irodáinak ablakát.

A Rakéta Lövészrobotoknak fontosabb szerepük is lett volna a Portal 2[citation needed]-ben, de végül kivették őket.

Hibás Lövészrobotok

Részletek a következő szócikkben: Defective Turret
Hibás Lövészrobot

A Hibás Lövészrobotok, (másnéven "Szar Lövészrobotok" ahogyan Wheatley hívta őket), befejezetlen, töltény nélküli darabok melyek a Portal 2-ben kerültek bemutatásra. A normál Lövészrobotokkal ellentétben, A hibás lövészrobotok sokkal humorosabb, szarkasztikusabb szövegeket mondanak, férfiasabban beszélnek, kevésbé gépies hangon Texas-i akcentussal.

Chell-re nézve teljesen ártalmatlanok, néha azt mondják:Ha valaki kérdezi, én megöltelek. Hangjukból ítélve nem látnak, de teljesen tudatában vannak Chell jelenlétének. Először az ötödik, a Szökés című fejezetben találkozhatunk velük.

A játék co-op módjában, a Hibás Lövészrobotok akadályként jelennek meg Atlas és P-body számára az egész Mobility Gels pályákon. Ezek a Lövészrobotok teljes funkcionalitású Lövészrobotnak adják ki magukat és olyan nőies hangon szólnak amilyenen csak tudnak. Az egyetlen különbség ezek és a rendes Lövészrobotok közt hogy ezek tönkrementek. Egy hibás Lövészrobot akit nyilvánvalóan valaki átkonfigurált, hogy egy tesztakadályként szolgáljon, mielőtt meghal kiderül "hogy az ő feladata megvédeni az embereket".

Frankenturret

A Frankenturret
Részletek a következő szócikkben: Frankenturret

Frankenturret-ek bizarr Lövészrobot-Weighted Storage Cube a Portal 2 egy játékos módjában. Wheatley készítette őket hogy teszteket oldjanak meg tesztalanyok híján, és A Viszketés című fejezet elején találkozhatunk velük először.

Frankenturret-ek nem beszélnek, leszámítva azt az értelmezhetetlen ciripelő hangjukat. Alapjában véve Wheatley áthelyezhető kockáiként szolgálnak mikor Chell elérhető volt mint tesztalany. Az egyetlen különbség a sima kockák és a Frankenturretek között az, hogy a Frankenturret-ek mindig céltalanul elugrálnak kivéve ha egy gomb-ra helyezték őket. Ha [[Chell] felveszi őket, behúzzák a lábaikat és reszketni kezdenek. Amennyiben felborulnak kapálóznak a lábaikkal és próbálnak talpraállni.

Prima Donna Lövészrobot

A Lövészrobot feleség

a Prima Donna Lövészrobot (olaszul Első számú nő-t jelent, így hívják a vezető énekest, a dívát, az operákban), a játék fájljai között Lövészrobot feleség-nek nevezik, ami egy nagyobb szélesebbA Portal 2 egyjátékos mód végén találkozhatunk vele a Lövészrobot Opera-ban, miután GLaDOS szabadon engedi Chell-t a létesítményből. Ahogyan a neve alapján nyilvánvaló, a Prima Donna Lövészrobot énekli a Lövészrobot opera (Cara Mia) fő szólamát.

A történet végétől eltekintve, a Prima Donna Lövészrobot megtalálható A Visszatérés című fejezetben, a 11-es tesztkamra végénél; Dióhéjban egy liftben található amennyiben a játékos belép a Liftkamrába. Hasonló módonRattmann barlangját a 16-os kamrában, ahol a turret kvartett található (EASTER EGG).

Animal King Turret

The Animal King Turret
Részletek a következő szócikkben: Animal King Turret

The Animal King Turret is a unique type of turret in the single-player campaign of Portal 2 that is only used in an Aperture Science slideshow to represent an "Animal King Takeover" in the chapter, The Courtesy Call. The Turret is considerably colossal in comparison to its Sentry Turret brethren, and appears to operate the 'arms' on its side in exactly the same way.

It can be distinguished from ordinary Turrets by its immense size, crown and leopard skin-detailed chassis. In the context of the slideshow, the Animal King Turret is used as an example of an entity or a form of organism capable of taking control of Earth which "...refuses to, or is incapable of listening to reason".

The Animal King Turret appears only once in the entire game, during the single-player ending sequence when Chell is being brought up to the surface by GLaDOS after defeating Wheatley. It appears to be producing the lower bass tones of the Turret Opera.

Hover Turret

The Hover Turret in-game

The Hover Turret is an unused Turret found within the game files of Portal 2. It uses the model of the Curiosity Core. It emits a laser, similar to the other types of Turrets, that is coloured light-blue and able to burn the player similar to the burn of the Thermal Discouragement Beam, however unlike the Thermal Discouragement Beam it's laser does not provide a barrier for the player's movement, nor does it interact with game mechanics. The Hover Turret can be spawned within Portal 2 via the cheat command ent_create npc_hover_turret. It can also be found in Chapter 8 Test Chamber 1 in Portal 2 by using the noclip command and going throught the wall behind the Level Screen (it should say 1/19) and looking to the left. If you go near it it will make a blue effect and if you have subtitles enabled they will move to the left.

Appearances

Portal

Lásd még: Portal

Turrets are introduced as testing hazards to Chell during the entirety of Test Chamber 16. Following this, they continue to appear throughout the remaining test chambers and eventually, during Chell's escape.

Portal: Still Alive

Lásd még: Portal: Still Alive

Portal 2

Lásd még: Portal 2

Turrets reprise their role as testing hazards to Chell and to Atlas and P-body for the game's co-op campaign, and they appear fairly early in the game. Distinct versions of the Turrets are introduced, including the Defective Turrets and Animal King Turret.

Gallery

Videos

Lásd még: Videos

The Turrets and Animal King Turret as they appear in Chamberlock informational videos.

Trivia

  • When GLaDOS attempts to kill Wheatley with a paradox in the beginning of Chapter 8: The Itch, every Frankenturret is fried, humorously implying that they are smarter than Wheatley.
  • The shipping box for the Turrets states that one of the blue painted Turrets was bought on January 25, 2010 by a person with an unreadable name. The reference to Michael Jackson can be seen on the box.[citation needed]

Related achievements

Portal

Friendly Fire
Friendly Fire
Knock down a turret with another turret.

Portal: Still Alive

A Feeling Like Floating
A Feeling Like Floating
Dissolve a turret.
Is Anyone There?
Is Anyone There?
Complete the game without ever taking a bullet.
Saw That One Coming
Saw That One Coming
Cause a rocket sentry to destroy its own rocket when the rocket has been redirected back towards it.
The Camera Adds 10 Pounds
The Camera Adds 10 Pounds
Knock a turret over with a security camera.

Portal 2

Nincs harag
Nincs harag
Ments meg egy lövészrobotot a megváltástól.
Repülövészrobot
Repülövészrobot
Lőj ki egy lövészrobotot egy Elszállító Platform használatával.
Elmérés
Elmérés
Állj bele egy lövészrobotmeghibásodás-észlelőbe.
Lövése sincs hozzád
Lövése sincs hozzád
Táncolj egy szilárdfény-híd által elzárt lövészrobot előtt együttműködő módban.

See also