Materianvapautuskenttä

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
Materianvapautuskenttä Portal 2-pelissä.
This Aperture Science Material Emancipation Grill will vaporize any unauthorized equipment that passes through it - for instance, the Aperture Science Weighted Storage Cube.
GLaDOS

Aperture Sciencen materianvapautuskentät ovat hohtavia, puoliksi läpinäkyviä hiukkaskenttiä, jotka ilmestyvät Aperture Sciencen testauslaitoksissa. Materianvapautuskentät hajottavat minkä tahansa esineen ja estää portaaleiden läpiampumisen, mutta sallii kuitenkin pelaajan ja kannettavan portaalilaitteen harmittomasti lävitse.

Tehtävä

Materianvapautuskentän päätehtävä on hajottaa kaikenlaisen luvattoman esineen läpivienti, mutta sen on sallittava koehenkilöiden ja kannettavan portaalilaitteen harmitton läpikulku. Kun jotakin hajotetaan, muuttuu sen väri mustaksi ja se leijailee ilmassa. Jonkin ajan kuluttua se hajoaa pienten liekkien ja kipinöiden saattelemana. Portal 2-pelissä tätä seuraa kova ääni, joka syntyy esineen koskettaessa kenttää. Portal 2-pelissä materianvapautuskenttä hehkuu kirkkaasti, jos sen läheisyyteen tuodaan esineitä, varoittaakseen pelaajaa siitä, että esine tullaan hajoittamaan jos ne koskettavat toisiaan. Portaalit eivät läpäise kenttää.

Materianvapautuskenttä aiheuttaa myös kannettavan portaaliaseen heilumisen merkiksi siitä, että se on "nollattu" ja että kaikki portaalit, jotka on asetettu ennen läpikulkua, on nyt poistettu. Tämä tehtävä antaa pelaajalle puhtaan aloituksen uudelle testille. Se myös estää pelaajia suunnistamasta Aperture Sciencen laitoksessa nopeasti käyttämällä portaaleita.

Esiintymiset

Portal

Katso myös: Portal

Portal-pelissä, materianvapautuskentät näkyvät hehkuvina hiukkaskenttinä eri paikoissa.

Portal: Still Alive

Katso myös: Portal: Still Alive

Portal 2

Katso myös: Portal 2

Portal 2-pelissä, materianvapautuskentät esiintyvät hieman kiinteämpinä kuin Portalissa. Ne ovat vaaleansinisiä väriltään ja omaavat hehkuvan veden kaltaisen olemuksen. Kehittäjien kommenteissa kerrottiin, että tämä saisi sen näyttämään 'turvallisemmalta' pelaajille ja samalla näyttämässä, ettei sen lävitse pääse esineet.

Galleria

Videot

Katso myös: Videot

Materianvapautuskenttä Chamberlock informational video.

Liittyvät saavutukset

Portal: Still Alive

A Feeling Like Floating
A Feeling Like Floating
Dissolve a turret.

Portal 2

Massa säilyy
Massa säilyy
Riko sääntöjä testikammio 07:ssä

Triviaa