Historie

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search


I Portal serien spiller du som Chell, en ung kvinde fanget i Aperture Science komplekset. Chell bliver tvunget, af den kunstige intelligens GLaDOS, til at gennemføre tests i speciel designet kamre ved hjælp af den Håndholdte Portal Enhed.

Portal

Hoved artikel: Portal

Portal har to forskellige dele, test kamrene og flugten.

Akt 1: Test Kamrene

Hoved artikel: Portal 1 Test Kamre

Spillet starter med at Chell vågner i en Relaxation Vault, hvor hun bliver mødt af stemmen fra GLaDOS over højtalere, før hun bliver lukket ud gennem en portal. Spilleren bliver introduceret for testnings processen og mekanikkerne for, kort efter at få den Håndholdte Portal Enhed. Mens Chell får banet sig igennem de forskellige test kamre bliver det klart at faciliteten er tomt for menneskeliv og GLaDOS tester Chell for hendes egen definition af "videnskab". Hele faciliteten har skjulte "huler", som indeholder gale tegninger fra en uset person, der advare andre om GLaDOS. GLaDOS motiver Chell med løftet om kage i slutningen af testningen, og udsætter Chell for mere komplekse tests. Da Chell ikke længere er til nogen nytte for GLaDOS, prøver GLaDOS at slå Chell ihjel, ved at sende hende ned i ild. Ved hurtig handling, får Chell, ved hjælp af den Håndholdte Portal Enhed, sendt sig ud på flugten igennem facilitetens vedligeholdelses skakter.

Akt 2: Flugten

Portal: Still Alive

Hoved artikel: Portal: Still Alive

Portal: Still Alive er en Xbox 360 Live Arcade udgave af Portal. Den indeholder ekstra indhold i form af nye avancerede kamre, inspireret af Portal: The Flash version, uden ekstra historie materiale.

Portal 2: Lab Rat

Part 1

Part 2

Portal 2

Hoved artikel: Portal 2

Portal 2 blev udgivet samtidig til PC & Mac, Xbox 360 og PS3.

Single player

Kapitel 1: The Courtesy Call / Kapitel 2: The Cold Boot

Kapitel 3: The Return / Kapitel 4: The Surprise

Kapitel 5: The Escape

Kapitel 6: The Fall

Kapitel 7: The Reunion

Kapitel 8: The Itch

Kapitel 9: The Part Where He Kills You

Cooperative Campaign

Course 1: Team Building

Course 2: Mass and Velocity

Course 3: Hard Light Surfaces

Course 4: Excursion Funnels

Course 5: Mobility Gels