Aperture Sciencen Rentoutuslaitos

From the Portal Wiki
Jump to: navigation, search


Katso myös: Tutoriaali luvulle Kuulutus

Aperture Sciencen Rentoutuslaitos on osa Elämyskeskusta, johon koekursseihinsa menevät ja tulevat koehenkilöt majoitetaan pitkäaikaisessa kryogeenisessä staasissa.

Vaikka osiota ei koskaan mainita eikä nähdä Portalissa, se on ensimmäinen sijainti Portal 2-pelin yksinpelissä.

Yleisesti

Rentoutuslaitos toimii koehenkilöiden majoituspaikkana. Koehenkilöt vaivutetaan pitkäaikaiseen kryogeeniseen horrokseen ja laitetaan Rentoutuskammioihinsa (hotellihuoneiksi sisustettuihin kontteihin).

Portal 2-pelissä esitelty Rentoutuslaitos näyttäisi olevan suuri rakennus, jossa on tuhansittain pinottuja koehenkilöitä sisältäviä kontteja. Rentoutuskammiot koostuvat elämää ylläpitävistä generaattoreista, joiden voimalähteenä toimii laitoksen valvoja, GLaDOS. GLaDOSin tuhouduttua Rentoutuskammioiden elämän ylläpito loppui hiljalleen vuosien kuluessa, joka johti tuhansien koehenkilöiden kuolemaan. Chell pystyi pysymään staasissa vuosituhansia Portalin tapahtumien jälkeen Doug Rattmannin ansiosta. Hän lopetti kaikki kryogeenisten aineiden toimituksen koko laitoksesta ja ohjasi ne Chellin Rentoutuskammioon. Rentoutuskammiot omaavat hotellin tapaisen sisustuksen, jonka tarkoitus on pitää koehenkilöiden olon mukavana heidän laitoksessa olonsa ajan.

Protokollien mukaan koehenkilöt herätettäisiin 50 päivän välein fyysisen ja mielenterveydellisen heikentymisen estämiseksi. GLaDOS tai Kuuluttaja on yhdistetty Rentoutuskammioihin ohjaamaan koehenkilöitä heidän heräämisessään pitkäaikaisesta staasistaan. GLaDOSin poissaolon takia Portal 2:ssa, Kuuluttaja ottaa koehenkilöiden herättämisen roolin. Kun koehenkilöt ovat hereillä, heitä pyydetään tekemään fyysisiä ja psyykkisiä harjoituksia. Tyypilliseen Aperture Sciencen tyyliin, Rentoutuskammioiden läheisyyteen tehdään julisteita Portal 2: Lab Rat-sarjakuvassa kryogeenisen staasin mainostamiseen "turvallisena ja hauskana". Ironisesti, läheisyydestä löytyy varoituskyltti, jossa mainitaan ettei pitkäaikainen rentoutuminen ole täysin turvallinen ja että koehenkilöt saattavat kuolla tämän aikana.

Persoonallisuusytimet voivat siirtää rahtikontteja menemällä niiden sisälle ja liikuttelemalla raiteita. Rentoutuskammiot nostetaan yleensä pois telakointiasemalta ja asetetaan sitten testikammioon. Kun kammio on tuotu lähelle koerataa, henkilö siirretään Rentoutusholvissa olevaan lyhytaikaiseen staasisänkyyn. Siitä koehenkilöt herätetään ja he aloittavat koekurssinsa.

Järjestyksen suhteen Rentoutuslaitos näyttäisi luottavan paperipinolliseen järjestykseen, jossa Rentoutuskammiot ovat pinottu sattumanvaraiseen järjestykseen toisiaan vastapäätä, päällekäin tai vierekkäin ilman järjestystä.

Portal 2

Katso myös: Portal 2

Rentoutuslaitoksen on ensimmäinti sijainti Portal 2-pelin yksinpelissä. 50 päivää Portalin tapahtumien jälkeen, Kuuluttaja herättää Chellin pakolliseen fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin harjoitukseen. Chelliä pyydetään sitten nukkumaan ja hän herää noin 50 000 vuotta myöhemmin.[1] Tällä kertaa hän tapaa Wheatleyn, joka tuli koputtamaan Chellin Rentoutuskammion ovelle.

Kun Wheatley tulee huoneeseen, hän avaa heti kattoluukun ja ottaa Rentoutuskammion haltuunsa ja liikuttaa sitä telakointiasemalta Rentoutuslaitoksen läpi. Sitten hän erehtyy seinän olevan koekurssin telakointiasema ja alkaa iskemään Rentoutuskammiota seinää päin, vaikka seinässä mainitaan telakointiaseman olevan 500 jalkaa sen alapuolella.

Lista esiintymisestä

Lähteet

  1. "One way to further differentiate Portal and Half-Life was to set the game far in the future—at least 50,000 years." — Portal 2 - The Final Hours, The Power of Paint, sivu 5