Neurotoxin/fi

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
Neurotoksiinintuotantolaitoksen pääsäiliö
Kuuletko sen? Se on neurotoksiinia säteilevien äänien ääni.
GLaDOS'

Neurotoksiini, jota GLaDOS kutsuu koomisesti nimellä tappava neurotoksiini, on kaasumainen kemiallinen aine, joka esiintyy portaalissa ja Portal 2: n yksinpelikampanjassa. Neurotoksiinintuotantolaitoksessa valmistettu neurotoksiini voidaan tuulettaa Aperture Science Enrichment Center -sovelluksen mihin tahansa osaan ja se pumpataan sarjan säteilijöiden läpi.

Yhteenveto

Neurotoksiini ei ole ympäristölle vaarallinen pelin perinteisessä mielessä, koska se esiintyy vain Portal -sarjan erityisissä, käsikirjoitetuissa tapahtumissa, lähinnä pelin huipentumassa. Sarjakuvassa Lab Rat vahvistetaan, että GLaDOS tuuletti neurotoksiinin tapana tappaa kaikki Aperture Science/fi -henkilöstö ennen Chell/fi herää "Portalissa", ja sitä käytetään usein yrityksenä tappaa hänet. Myöhemmin Portal 2 -nimisen yhden pelaajan kampanjassa Wheatley yrittää myös tappaa Chell sen kanssa.

Kaikki nämä kaasut varastoidaan ja valmistetaan vahvistetussa säiliössä, joka sijaitsee rikastuskeskuksen suolistossa. Kahdeksan pääletkua sallivat kaasun siirtämisen mihin tahansa tilan tilaan. Luvussa Escape Chell sabotoi järjestelmää leikkaamalla kahdeksan ensisijaista letkua ja tuhoamalla siten generaattorin.

Aperture Science -laitoksessa käytettyjen neurotoksiinien monimuotoisuus on epätavallinen siinä mielessä, että tarvitaan tietty pitoisuus ennen kuin siitä tulee tappava. Ennen kuin kyllästystaso on saavutettu, kaasu ei ole tappava ja sen oletetaan olevan vain myrkyllistä. Juuri tämä viive tarjoaa Chellille mahdollisuuden voittaa GLaDOS Portalissa ja myöhemmin, Wheatley Portal 2: ssa.

Trivia

  • Huolimatta neurotoksiinigeneraattori on Chellin ja Wheatleyn tuhoama kokonaan pelin alussa, Wheatley pystyy edelleen käyttämään neurotoksiinia viimeisessä taistelussa.

Galleria