Atlas

From the Portal Wiki

Atlas, P-bodyn lyhyt ja tanakka kumppani, on toinen kahdesta GLaDOSin tekemästä robotista yhteistyötestauksen suunnitelmaa varten, jonka tarkoituksena oli lopettaa ihmisten käyttö testauksessa. GLaDOS loi yhteistyötestauksen Chellin tapettua hänet Portalissa. P-bodyn kanssa, kaksikko kohtaa sarjan GLaDOSin tekemiä kokeita, joissa käytetään monia Chellin yksinpelissä kohtaamia näkökulmia.

Atlas
Blue, you go first.
GLaDOS

Kummankin, Atlaksen ja P-bodyn, äänenä toimii Dee Bradley Baker.

Testauksen viimeisissä vaiheissa GLaDOS paljastaa, että vaikka yhteistyötestauksen suunnitelmalla on omat käyttönsä, hän tarvitsee ihmistestausta tiedettä varten - ei robotteja. GLaDOS paljastaa myös, että ihmisiä on lukittuna muinaisessa Aperture-laitoksessa. Siellä roboteille annetaan tehtäväksi selviutuä vanhasta testikammiosta ja avata suuri varasto, jossa ihmisiä pidetään ilmeisesti jonkinasteisessa kryogeenisessa tilassa. Tämän tehtyä robotit ovat 'pelastaneet tieteen'.

Galleria

Triviaa

  • Julkaisua edeltäneessä "Bot Trust"-videossa, Atlaksen prototyyppi heiluttelee "Yksipuolisen Voiman Tuottama Isokineettisessä Aamupalatesteissä" samaa paistinpannua, joka löytyy Left 4 Dead 2-pelistä.