Test Chambers/sv

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
Portal2 TestChamberDoor.png

Testrum är en viktig del av Portal serien och Apertur Science Anrikning Centret. Via säkerhets kameror monterade på väggar i testrummen på vissa ställen, kan GLaDOS följa en testpersons rörelser och framsteg i testen.

Det finns hundratals provkammare i Anriknings Centret som lätt kan bli omgjorda och återanvända för att göra nya testrum. I Portal 2 kan dessa bli gjorda snabbt av GLaDOS med hjälp av robot armar som håller i paneler och kombinerar dem med andra paneler för att göra tak, golv, och väggar.

Estetiskt sett så liknar dessa testrum ett sjukhus med deras sterila miljö; på grund av ljusätningen använt i rummen, dem svarta och vita färgningen av väggar, golv och tak.

Utmaningsrum

I Portal kan utmaningsläge testrum hittas i spelets "Bonus Kartor" meny val. Men i Portal 2 kan dessa utmaningar bli spelade genom att välja "Spela Utmanings Läge" i en-spelar läget eller i samarbetsläget.

Testrummen i utmanings läget är identiska med deras kampanj versioner, förutom att dem är mål baserade. Dessa mål är:

  • Minst portaler använda
  • Minst tid tagen
  • Minst steg tagna (Bara i Portal)

I Portal 2 sparas spelar statistik på Steam topplistor. Detta låter Steam medlemmar att hålla kol på vänner och andra spelare som har vunnit över dem genom att använda minst portaler eller ta mindre tid för att lösa ett testrum.

Avancerade rum

Dessa rum är bara tillgängliga i Portal. De är varianter av redan existerande testrum som har blivit omgjorda och med en avancerad svårighetskurva. Dessa rum är svårare att klara av än deras original. T ex; det kanske finns mindre ställen att göra portaler på, eller så kanske det finns mer syra.

Som utmaningsrummen i Portal, så kan avancerade rum spelas via "Bonus Kartor" sektionen i huvud menyn.

Relaterade prestationer

Portal

Aperture Science
Aperture Science
Earn gold medals on all Portal challenges.
Rocket Science
Rocket Science
Earn silver medals on all Portal challenges.
Basic Science
Basic Science
Earn bronze medals on all Portal challenges.
Cupcake
Cupcake
Beat two Portal advanced maps.
Fruitcake
Fruitcake
Beat four Portal advanced maps.
Vanilla Crazy Cake
Vanilla Crazy Cake
Beat all six Portal advanced maps.