Repulziós Gél

From the Portal Wiki
Jump to: navigation, search
Repulsion Gel.png
Oh, in case you got covered in that Repulsion Gel, here's some advice the lab boys gave me: DO NOT get covered in the Repulsion Gel.
Cave Johnson

A Repulziós Gél egy világoskék folyadék, ami eltaszít magától minden tárgyat. Ha egy játékos vagy tárgy érintkezik a folyadékkal, akkor visszapattan a felületről. Ugrás a folyadékról magasabb, mint a normális ugrás, de az ugrás magassága függ attól, hogy milyen magasról érkezik a tárgy. Ezáltal magasabban fekvő platformokat is el lehet érni. Ha a Propulziós Géllel használjuk, hosszabb távokra is eljuthatunk ott, ahova nem tudunk portálokat helyezni. Ha egy tárgy, mint egy Kocka vagy egy Turret teljesen be van fedve a Repulziós Géllel, akkor addig fog pattogni, míg le nem mossuk róluk a folyadékot.

Ha guggolunk, azzal visszafordíthatjuk a hatásást a folyadéknak; megakadályozzuk, hogy elpattanjunk a földről. Ez akkor hasznos, ha stabilan szeretnénk megállni a Repulziós Gélen anélkül, hogy pattognánk.

Felhasználás

A Repulziós Gél bármilyen felületre fel lehet vinni portálok használatával. Leghasznosabb, ha olyan helyekre helyezzük, amikkel például hatalmas ugrásokat vihetünk véghez.

Érdekességek

  • A Repulziós gél a Tag: The Power of Paint zöld színü zseléjén alapszik.
  • Annak ellenére, hogy a játékban folyamatosan azt halljuk, mégsincs hatása annak, hogyha befedjuk magunkat a Repulziós Géllel.

Történelem

  • A Repulziós Gél volt az Aperture második kísérlete, hogy elkészítsen egy dietetikus pudingot, de amint lenyelte, a gyomrában lévő anyagok kipattantak az illető száján.

Bemutatás

Összefüggő Achievement-ek

Magasságból jeles
Magasságból jeles
Bánj mesterien a repulziós géllel.
Schrödinger Macskafogója
Schrödinger Macskafogója
Kapj el egy kékre festett dobozt, mielőtt földet érne.

Galléria