Repulziós Gél

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
Repulsion Gel.png
Oh, in case you got covered in that Repulsion Gel, here's some advice the lab boys gave me: DO NOT get covered in the Repulsion Gel.
Cave Johnson

A Repulziós Gél egy világoskék folyadék, ami eltaszít magától minden tárgyat. Ha egy játékos vagy tárgy érintkezik a folyadékkal, akkor visszapattan a felületről. Ugrás a folyadékról magasabb, mint a normális ugrás, de az ugrás magassága függ attól, hogy milyen magasról érkezik a tárgy. Ezáltal magasabban fekvő platformokat is el lehet érni. Ha a Propulziós Géllel használjuk, hosszabb távokra is eljuthatunk ott, ahova nem tudunk portálokat helyezni. Ha egy tárgy, mint egy Kocka vagy egy Turret teljesen be van fedve a Repulziós Géllel, akkor addig fog pattogni, míg le nem mossuk róluk a folyadékot.

Ha guggolunk, azzal visszafordíthatjuk a hatásást a folyadéknak; megakadályozzuk, hogy elpattanjunk a földről. Ez akkor hasznos, ha stabilan szeretnénk megállni a Repulziós Gélen anélkül, hogy pattognánk.

Felhasználás

A Repulziós Gél bármilyen felületre fel lehet vinni portálok használatával. Leghasznosabb, ha olyan helyekre helyezzük, amikkel például hatalmas ugrásokat vihetünk véghez.

Érdekességek

  • A Repulziós gél a Tag: The Power of Paint zöld színü zseléjén alapszik.
  • Annak ellenére, hogy a játékban folyamatosan azt halljuk, mégsincs hatása annak, hogyha befedjuk magunkat a Repulziós Géllel.

Történelem

  • A Repulziós Gél volt az Aperture második kísérlete, hogy elkészítsen egy dietetikus pudingot, de amint lenyelte, a gyomrában lévő anyagok kipattantak az illető száján.

Bemutatás

Összefüggő Achievement-ek

Magasságból jeles
Magasságból jeles
Bánj mesterien a repulziós géllel.
Schrödinger Macskafogója
Schrödinger Macskafogója
Kapj el egy kékre festett dobozt, mielőtt földet érne.

Galléria