Karaktärer

From the Portal Wiki
Jump to navigation Jump to search
Why did I just-Who is that? What the HELL is going on he----?
GLaDOS

Portal Handlingen inehåller ett antal rikt detaljerade karaktärer.

Karaktärer

Karaktärerna är förtecknade i den ordning som dom framträder.

Chell

Huvudartikel: Chell

Chell är huvudpersonen och den karaktär du du styr under Single Player, både i Portal och Portal 2. Hon är envis, och känd för att ha en "ge aldrig upp" attityd som visas i Portal: Lab Rat serien. Under hela båda spelen pratar hon inte, men interagerar tyst med världen omkring sig.

GLaDOS

Huvudartikel: GLaDOS

GLaDOS (eller Genetic Lifeform and Disk Operating System)är den primära motståndaren under både Portal och Portal 2'. Hon är en tänkande datorsom byggdes för att hjälpa till att övervaka, och senare helt styra alla aspekter av Aperture Science Enrichment Center. Hon är vitsig och sarkastisk, och hennes tal är i allmänhet förvånansvärt mänsklig, men med den kalla, beräknande noggrannheten som bara en dator kan klara av.

Doug Rattmann

Huvudartikel: Doug Rattmann

Dough Rattman är en före detta Aperture Science anställd som har blivit galen i brist på medicin. Han strövar nu runt på Aperture anläggningen och sätter upp dens medan han färdas för att hjälpa Chell,Framför allt när han riskerar sitt eget liv för att försäkra att Chells Relaxation Vault har tillräckligt med ström för att fungera.

Weighted Companion Cube

Huvudartikel: Weighted Companion Cube

Weighted Companion Cube är en variant av Weighted Storage Cube. Den är presenterad för spelaren i en sen Test Kammare i Portal, och fungerar som både beskyddare och assistent under hela nivån. I uppföljaren har Companion Cube blivit uppgraderad, precis som mycket annat av Aperture Sciences utrustning, framför allt med tillägg av mjuk musik som spelar när det hålls.

Wheatley

Huvudartikel: Wheatley

Wheatley är en känslosam Personality Core som har bidragit till att upprätthålla Aperture Science. Wheatley beskrivs av GLADOS som en kärna full av dåliga beslut, och skapades för att gör GLaDOS mindre intelligent och därmed mer kontrollerbar. Han börjarPortal 2som din följeslagare och guide genom den tidiga delarna av spelet, och försöker hjälpa spelaren fly från GLaDOS. Senare, efter ett byte med GLaDOS som företagets främsta kontroll av Aperture Science, är han skadad av sin makt och får en mer ondsint personlighet.

Cave Johnson

Huvudartikel: Cave Johnson

Vid något tillfälle i sin karriär som en framgångsrik duschdraperi säljare, och efter att ha vunnit Idaho priset för potatis vetenskap, beslutade Cave Johnson att inleda en satsning på vetenskap. Han köpte då en stor saltgruva att basera alla sina vetenskapliga tester på. Som ett resultat, grundade han och utvecklade Aperture Science Innovations, ett testområde för uppfinningar av vetenskaplig karaktär.Nu förmodas han avliden, men inspelningar av hans röst finns kvar för att vägleda testpersoner genom de många test kammare som kan hittas i hela Aperture Science.

Caroline

Huvudartikel: Caroline

Caroline var Cave Johnsons assistent. Vid tiden för Caves död var hennes medvetande överfört till det centrala systemet för att bli GLaDOS.

Atlas

Huvudartikel: Atlas

Atlas är en självmedveten robot designad av GLaDOS från resterna av en kunskap kärna vid ändamål av cooperative testing med sin partner P-Body. Hans öga, och märken på hans kropp är blåa, medan han avfyrar blåa och lila portaler från hans Aperture Science Handheld Portal Device. Även om han inte kan tala, presenteras han som en nervös, maskulin robot.

P-body

Huvudartikel: P-Body

P-body är en självmedveten robot designad av GLaDOS från resterna av en Turret, i syfte avcooperative testing med hennes partner Atlas. "Hennes" öga, och märken på hennes kropp är orange, medan hon avfyrar orange och röda portaler från hennes Aperture Science Handheld Portal Device. Även om hon inte kan tala, presenteras hon som en feminin robot.

Announcer

Huvudartikel: Announcer

The Announcer guidar spelaren genom anläggningen tidigt i Portal 2 och initierar låsningar när kärn datorer blir skadade.