Narbacular Drop

From the Portal Wiki
< Narbacular Drop
Revision as of 14:50, 5 February 2013 by Wormhole (talk | contribs) (Added finnish translation, now fixd the infobox)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Narbacular Drop
Narbacular Drop Main Menu.png
Perustiedot
Kehittäjä:

Nuclear Monkey Software

Pelimoottori:

Sketcher Engine

Julkaistu:

19. huhtikuuta 2005

Pelimuodot:

Yksinpeli

Genre:

Pulmapeli

Ikäluokitus:

ESRB: E

Laitevaatimukset:
  • Windows (7, Vista, XP, 2000)

Narbacular Drop on Nuclear Monkey Softwaren kehittämä pulmapeli, joka on ns. 'hengellinen' edeltäjä Portalille.

Tiivistelmä

Prinsessaa nimeltään No-Knees ihailtiin hänen koko valtakunnassaan, sillä hän ei osannut hypätä. Demoni, joka kuvitteli prinsessan kidnappauksen auttavan hänen maailmanvalloitustaan, kaappaa No-Kneesin, ja lukitsee hänet vuoren sisällä olevassa päämajansa häkkiin, jota vartioi Impy-alaiset. Vuorenhenki Wally kuitenkin raivostui demonille sen luotuaan tyrmän hänen kotinsa tilalle. Hän kertoo No-Kneesille auttavansa häntä pakenemaan, kunhan prinsessa auttaisi demonin kukistamisessa. Paetakseen, prinsessa No-Knees saa luvan käyttää Wallyn taikavoimaa: hän voi katsoa mitä tahansa kahta tasaista pintaa ja rikkoa todellisuutta luomalla niihin toisiinsa linkitetyt portaalit. Prinsessa käyttää tätä voimaa viiden kammion lävitse aivan viimeiseen pääviholliseen asti.

Kehitys

Narbacular Dropin päätarkoitus oli käyttää portaalisysteemiä, mekaniikkaa, joka oli noussut esille muutamassa aikaisemmassa pelissä, pelin päätoimenpiteenä.[1] Pelaajan ja muiden objektien portaalikulun sallimisen lisäksi, siihen kuuluu laajalti muitakin pelattavuusmahdollisuuksia.

Pelin kehityksessä oli neljä "virstanpylvästä": Pre-Alpha, Alpha, Beta ja Final.[2] Jokaiseen versioon kuului enimmäkseen korjailuja ja tason koodausta.

Pelin viimeiseen versioon kuuluu päävihollisen malline, animaatiot ja tekstuurit, vaikka viimeistä taistelua ei koskaan oikein asennettu ja vaikka lopputekstit näkyvät, peli ei koskaan oikeastaan lopu. Niinpä Wally ei siis näyttäydy ja prinsessa No-Knees ei koskaan pakene tyrmästä.

Päivityshistoria

Pääartikkeli: Päivitykset

Galleria

Lähteet

Ulkoiset linkit