Avaruuspallo

From the Portal Wiki
< Space Sphere
Revision as of 16:55, 28 March 2016 by BiscuitKitty (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
SpaceCore.png
Space space wanna go to space yes please space. Space space. Go to space.
Avaruuspallo

Avaruuspallo on korruptoitunut persoonallisuusydin pelissä Portal 2. Ytimellä on tärkeä osa pelin loppuvaiheessa ja Wheatleyyn liittämisessä. Tämä pallo on ehkä pelin tunnetuin korruptoitunut persoonallisuusydin.

Avaruuspallo puhuu nopeasti ja sillä on sairaanomainen pakkomielle avaruutta kohtaan. Hahmon ääni on miesmäinen ja tietokonemainen. Pallon puheet ovat pääosin "Space spaaaaceee! Popopoppopo" hokemia ja sen ääninäyttelijä on Nolan North, joka on antanut äänensä myös Faktapallolle ja Seikkailupallolle.

Esiintymiset

Avaruuspallo esiintyy ainoastaan Portal 2 -pelissä. Pallo esiintyy ensimmäistä kertaa luvussa 9, Wheatleyn lopputaistelussa. Tämä on ensimmäinen ydin jonka GlaDOS antaa Chellille. Pallo esiintyy myös Wheatleyn anteeksipyyntövideossa, jossa se pyörii taustalla.

Triviaa

  • Avaruuspallo nousi Portal 2 -pelin julkaisemisen jälkeen suureen suosioon ja sitä ollaan nähty useissa parodiavideoissa ympäri nettiä.
  • Juhliakseen Skyrim -pelin julkaisua Steamiin, Valve loi modin peliin, jossa Avaruuspallo ilmestyisi lähelle kotia Whiterun -nimisessä paikassa.